Det er mange myter om opprinnelsen til Fredsbevegelsen Fyllesjuk i Folkedrakt.

Noen sier at bandet startet da vokalist Tone og gitarist Tale brukte alle pengene sine på champagne et sted i østeuropa og var nødt til å synge på gaten. Det sies også at det finnes en bordduk i kjelleren til Marinteknisk Institutt på NTNU som bandets første tekst ble skrevet på under et rakfisklag. Denne kvelden skal også ha gitt opphav til bandets bemerkelsesverdige navn. Ubetvilsomt sant er det at bandet hadde sitt første felles møte på bussen frem til sitt første spillsted.

Vi drev ikke med sjangre den gangen og gjør det fortsatt ikke. Av hensyn til vårt publikum pleier vi å nevne blues, jazz og folkemusikk som inspirasjonskilder.

Fredsbevegelsen Fyllesjuk i Folkedrakt er:

Even Tømte

Institusjonalisert raddis som har gått gradene med studiesirkler hos skrotvenstre og i fagbevegelsen, ispedd enkelte høyreavvik som BI-studier og jobb for The Man. Gnages imidlertid hyppig på av sin samvittighet, og hans indre anarkist kjemper hardt for å komme ut. Begynte i god Gerhardsen-ånd sin musikerkarriere som trompetist i skolekorps. Begår spontane utbrudd av journalistikk.

 

Tone Wasbak Melbye

Ravede kulturforkjemper og livsnyter. Ikke så lett å få tak på, og ikke bare fordi hun har en motvilje mot faste adresser, men også fordi hun har en tendens til å gli mellom sprekkene og plutselig dukke opp. Noen har en mørk fortid. Tone har opptil flere. Musikken kan det virke som hun begynte ganske sent med, ikke for alvor før etter et opphold i New Orleans som hun ofte hinter til, men helst ikke snakker utførlig om.

Tale Fjell Egeberg

Enkelte kan leke med lasershow på scenen, men Tale kan gjøre det hele tiden. hun har nemlig en hemmelig identitet som gal forsker. Hun pleier å dekke over/kompensere dette med en hang til friluftsliv, hyttetur og seiling. Tale har spilt gitar i uminnelige tider og sågar hatt et virke som gitarlærer i hine hårde. En viss befaring på de skrå bredder ryktes det også om.

 

Kristian Haugland

Fredsbevegelsens mest offentlige og samtidig mest hemmelighetsfulle medlem. Ikke engang vi andre vet stort om ham, utover hans årelange flørting med japansk kampkunst. Mens Tale har en hemmelig identitet som gal forsker, er Kristian offisielt gal. Han er endog de gales talsperson.

I tillegg har vi et stort omland av musikere som iblant dukker opp og spiller med oss. Blant dem finner vi Christine Follo (piano), Simen Martinussen (bass), Martin Reinsnes (trekkspill), Stefano Frosi (saksofon), Grunde H. Wesenberg (fløyte), Per-Helge Berg (slagverk) og Erlend Øvsttun Amsen (kontrabass og tuba).

Vil du kontakte oss, kan du jo skrible noen linjer på bloggen, eller sende en mail til bandet@fyllesjuk.no. Det blir vi glade for.